Yuki Ciastka Ryżowe Mochi Taro
11,50 zł + koszty dostawy
Mochi – tradycyjne japońskie kluski /ciastka robione z klejącego ryżu, ale także z mochiko, czyli mąki ryżowej, podobne do dango, często nadziewane pastą ze słodkiej, czerwonej fasoli anko lub truskawek, obtoczone w czarnym sezamie goma, sojowym proszku kinkao albo zabarwione na zielono poprzez dodatek sproszkowanych liści zielonej herbaty yomogi.
Opis
Łagodne z zewnątrz i słodkie w środku, znakomicie sprawdzą się jako smakołyk dla tych, którzy nie przepadają za przecukrzonymi deserami. Idealne jako poczęstunek i element podwieczorku do kawy lub herbaty. Smakują wspaniale w towarzystwie zielonej herbaty, która łagodzi intensywną słodycz kryjącą się wewnątrz pasty.
Kraj pochodzenia: Tajwan
Masa netto: 210g
Informacje dodatkowe
| Opakowanie |
|---|






