Sempio Doenjang Pasta Sojowa
11,50 zł + koszty dostawy
Pasta sojowa Doenjang to gęsta brązowa pasta ze sfermentowanych ziaren soi i soli o wyrazistym smaku. Jest to jeden z podstawowych składników koreańskiej kuchni, którego używa się w dużej ilości dań. Pasta z soi (doenjang)posiada typowe dla sfermentowanych produktów właściwości smakowe i ostry zapach podobny do dojrzałego sera pleśniowego.
W przeciwieństwie do miso, pasta z soi doenjang nie jest fermentowany z ryżem lub innymi ziarnami. Doenjang ma również grubszą konsystencję, podobną do grubego masła orzechowego. Minimalna długość fermentacji doenjang wynosi sześć tygodni, chociaż może fermentować przez miesiące lub nawet lata
Opis
Podczas fermentacji pasty doenjang marki Sempio, pożyteczne bakterie przekształcają soję w pełną witamin substancję. Doenjang można używać jako dip do surowych warzyw, jest bazą do wielu zup, jest także składnikiem wielu koreańskich mięsnych. Ma słony smak i bardzo gęstą konsystencję. Spożywanie doenjang poprawia trawienie i dostarcza nam wielu witamin (A, C, B12) oraz minerałów.
Masa netto: 460g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Informacje dodatkowe
| Opakowanie |
|---|






