Samlip Panierka Tempura

18,80  + koszty dostawy

Mąka Tempura to specjalistyczna mąka używana do przygotowania ciasta tempura – lekkiej i chrupiącej panierki powszechnie stosowanej w kuchni japońskiej. Zwykle wytwarza się go z połączenia mąki pszennej, proszku do pieczenia i skrobi kukurydzianej.

Dodatek proszku do pieczenia pomaga uzyskać delikatną konsystencję ciasta dzięki czemu po usmażeniu jest chrupiące i złociste. Tempura jest łatwa w użyciu i przy minimalnym wysiłku można z jej pomocą wynieść proste potrawy na zupełnie nowy poziom.

17,90 

Na stanie

Opis

Mąka Tempura jest używana głównie do panierowania owoców morza, warzyw i innych składników przed ich smażeniem w głębokim tłuszczu. Ciasto tworzy cienką, chrupiącą warstwę, która uwydatnia naturalne smaki potrawy, nie przytłaczając ich. Przygotowując tempurę, ważne jest, aby ciasto było zimne. Należy też unikać nadmiernego mieszania, aby zachować jego lekką konsystencję.

Do najsmaczniejszych produktów smażonych w tempurze należą:

✔️ owoce morza – krewetka w tempurze to jedna z najpopularniejszych wersji tego dania, ale można użyć także przegrzebków, kalmarów, a nawet filetów rybnych.

✔️ słodkie ziemniaki (bataty) – chrupiące, złociste frytki lub talarki świetnie smakują w tempurze.

✔️ cebula – w formie smacznych krążków

✔️ grzyby – w szczególności boczniaki, które  będą doskonałą alternatywą dla stripsów z kurczaka.

✔️ bakłażan – tempura z bakłażana to mniej tłusta alternatywa dla tego smażonego na maśle.

✔️ korzeń lotosu – to chrupiące warzywo jest popularną opcją w tempurze i ciekawym dodatkiem np. do ramenu.

✔️ brokuł – różyczki brokułu dzięki tempurze zyskają wspaniałą konsystencję.

Kraj pochodzenia: Korea

Informacje dodatkowe

WagaBrak danych
Opakowanie

Samlip Panierka TempuraSamlip Panierka Tempura
18,80  + koszty dostawyDodaj do koszyka
Samlip Panierka TempuraSamlip Panierka Tempura
18,80  + koszty dostawyDodaj do koszyka